İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
Fenerbahçe, Olympiakos’a 3-2 mağlup oldu
UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Yunan ekibi Olympiakos'a 3-2 mağlup…
Fenerbahçe’nin rakibi St. Gilloise tam gaz! Şimdiden garantilediler
Fenerbahçe'nin rakibi St. Gilloise yoluna doludizgin devam ediyor. Sarı-lacivertli ekip, Leuven'i deplasmanda 2-0 yendi.
Norveç prensesi Amerikalı şamanla evlendi
Norveç Prensesi Märtha Louise, Amerikalı şaman Durek Verrett ile özel bir düğünle evlendi. Düğün, sınırlı…
Emekliye zamda yeni hesap! İpucunu Merkez Bankası verdi: En az yüzde 21 ve refah payı
Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem'in haberine göre milyonlara Ocak ayında yapılan enflasyon ve refah payı artışlarının…